JULIOL 2021

KnowUrbanNet contribueix al posicionament de Catalunya com a referent en la generació d’hidrogen renovable

La Comissió Europea espera l’any 2050 aconseguir la neutralitat climàtica, un repte en el què Catalunya té potencial per a contribuir-hi. Produir 10 tones per hora d’hidrogen gris el 2022, i aconseguir una regió que combini la generació de l’hidrogen renovable i la seva distribució en diferents usos (industrials, de mobilitat i residencials) de forma integrada i sistemàtica és l’objectiu de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, que l’any 2030 espera haver desenvolupat la Vall de la Hidrogen de Catalunya. Aquesta plataforma, impulsada per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i en col·laboració amb l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat), es fonamenta en els reptes ecològics globals actuals i treballa per consolidar-se com un referent de la transició cap a l’economia i la societat de l’hidrogen renovable i per impulsar el coneixement, la producció i la implementació d’aquesta alternativa energètica al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Més de cent ens econòmics, administracions i d’altres s’integren en aquest pols energètic, que integra tots els agents de la cadena de valor de l’hidrogen. La Plataforma es troba entre els 27 projectes proposats pel govern de la Generalitat de Catalunya (plataforma anomenada Hydrogen Valley of Catalonia, H2ValleyCAT) per optar als fons de finançament Next Generation EU gràcies al seu propòsit de consolidar l’hidrogen net com a eix essencial per fer front al repte climàtic i activar una nova economia verda.

En els últims mesos, s’ha intensificat l’activitat en la Vall de l’Hidrogen de Catalunya i ha permès dibuixar la situació inicial de les iniciatives d’hidrogen renovable promogudes a Catalunya. KnowUrbanNet ha fet el pas per a ser part d’aquest projecte i estar present en dues de les quatre comissions creades per a vertebrar tots els projectes de tots els membres. L’associació ha presentat dues iniciatives en el camp R+D+i i en el camp de Formació i Socialització, en la línia que ha proposat la plataforma per tal de generar una cartera d’iniciatives madures que puguin accedir amb solvència a les primeres convocatòries dels fons Next Generetion-H2 previstes.

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

Reial Academia Europea de Doctors
Cooking communication